112 Nieuwe bomen langs Tilburgse snelfietsroute naar Breda

 112 Nieuwe bomen langs Tilburgse snelfietsroute naar Breda

Foto: © Wesley van der Linde

Digiqole ad

Bomen kappen is nooit een fijne zaak – maar deze bomen zullen plaats maken voor een snelfietsroute. Daarnaast worden er eveneens 112 nieuwe bomen in een aangepaste berm geplaatst zodat ze lekker veel plaats hebben om te groeien.

Fietsroute tussen Tilburg en Breda

In 2018 werd er besloten dat er een snelfietsroute zou aangelegd worden tussen Breda en Tilburg. Deze fietsroute zou eveneens door de gemeenten Gilze en Rijen, en Oosterhout lopen. Op die manier kunnen mensen die aan de rand van Tilburg of Breda – of tussen de twee steden wonen met de fiets naar het werk in plaats van met de wagen.

De nieuwe fietssnelweg zal van het station in Tilburg over de gemeenten Gilze-Rijen en Oosterhout naar Breda lopen. Men probeert alvast ervoor te zorgen dat de fietssnelweg zoveel mogelijk tweerichtingsverkeer aankan en 4 meter breed is om fietsers genoeg plaats te geven.

Bomen kappen in Tilburg

Spijtig genoeg moeten er bomen gekapt worden om het Tilburgse deel van de snelfietsroute aan te leggen. Daarnaast zijn er eveneens 59 bomen die zo dicht bij het nieuwe tracé liggen dat ze door de werkzaamheden beschadigd gaan worden. Op die manier is het beter dat de bomen gekapt of verplaatst worden.

Aangepaste groeiplaats voor nieuwe bomen

Door het feit dat men de fietssnelweg op de meeste plekken tot 4 meter breed zal maken is er genoeg plaats voor een aangepaste groeiplaats voor bomen. Op die manier hebben de bomen plek zat om te groeien. Deze aangepaste plek vormt dan ook een groene berm en zorgen er eveneens voor dat fietsers beschermd zijn tegen weer, wind en natuurlijk ook de hete zon in de zomer. In totaal zullen er 112 nieuwe bomen van 17 verschillende soorten worden aangeplant langs de fietssnelweg.

Digiqole ad

Wesley van der Linde

Houd jij van reizen? Ben jij op zoek naar coole Nederlandse hotspots of leuke plekjes in jouw regio? Hier lees je de mooiste verhalen uit de regio en hartverwarmende nieuwtjes uit te stad. Ik ben dagelijks op pad met mijn trouwe camera om prachtige nieuwsfoto's te maken bij de artikelen op mijn website of voor nieuws- en mediabedrijven.

Gerelateerde artikelen