breda

Ik ben Wesley van der Linde, persfotograaf in hart en nieren. Ik word eropuit gestuurd om bijpassende en treffende beelden te maken bij allerlei nieuwsberichten. Het nieuws is nooit op voorhand te voorspellen en net daarom koos ik ervoor om mij te specialiseren in persfotografie: ik hou van de dagelijkse afwisseling. Verder hou ik ervan om elke dag opnieuw de uitdaging aan te gaan om de situatie ter plaatse zo accuraat mogelijk weer te geven. Wanneer het gevoel, de sfeer en het nieuws waarover het persartikel gaat prachtig samensmelten in één foto dan ben ik een tevreden man.

Persfotograaf met passie

Foto’s maken is mijn vak: zo ben ik voor verschillende mediakanalen actief. Onder andere voor Breda Vandaag zet ik elke dag mijn lens scherp om hen de mooiste foto’s te kunnen bezorgen. Deze worden gemaakt voor zowel online verslaggeving als voor de offline krant die nog in de brievenbussen bedeeld wordt. Ook Uitgeverij de Bode rekent regelmatig op mij om de meest innemende beelden en video’s te maken.

Vroeger…

In het verleden werkte ik in een innovatiecentrum. Apps en websites maken, het is me niet vreemd, maar ook bedrijfslogo’s en flyers ontwerpen kon ik als de beste en toch… ontbrak er iets. Het leven is kort en persoonlijk vind ik het zeer belangrijk om je tijd niet te verspillen aan een baan die je niet zo heel erg graag doet… Als goede raad geef ik graag mee dat het goed is om regelmatig na te gaan of je je wel goed voelt bij je werk. Denk na over wanneer je het gelukkigst bent, bij welke taken of op welke momenten. Die vragen stelde ik mezelf ook regelmatig in het innovatiecentrum en een paar jaar geleden nam ik de sprong in het onbekende.

… en nu!

Het is ondertussen bijna vier jaar geleden (2017) dat ik mijn kantoorjob ruilde voor een leven als persfotograaf en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. De interesse voor fotografie was er al heel lang, maar het dagelijks doen op professionele basis is een droom die uitkomt! Niet meer op een kantoor, maar de vrijheid ervaren om mijn werk op de fiets uit te oefenen, is geweldig.

Nieuws laat zich niet bepalen en het onvoorspelbare van elke dag maakt mijn job ongelooflijk boeiend! Soms start ik mijn dag rustig tot plots het persalarm afgaat en stromen de opdrachten en tips binnen. Het is heerlijk om op dat moment m’n fiets te nemen en te vertrekken naar “het nieuws” gewapend met m’n rugzak, fototoestel en scherpe blik. Niet enkel is mijn job leuk, maar omdat ik me met de fiets verplaats, is hij ook nog eens duurzaam. Twee vliegen in één klap!

Passie en kwaliteit

Ik ga tot het uiterste om kwaliteit te leveren. Ik zal er altijd naar streven om het meest correcte plaatje vast te leggen zodat er een goed beeld van de situatie geschetst wordt. Het persartikel wordt in één foto gevat. Verder lever ik de foto’s steeds in de juiste kwaliteit en dankzij de moderne technologie worden de foto’s die op locatie genomen worden vrijwel meteen geleverd. Ik voer mijn job met passie uit en dat zal je altijd merken in het aangeleverde werk!