Lichtkunstwerk staat op de middenberm van de Speelhuislaan in Breda

 Lichtkunstwerk staat op de middenberm van de Speelhuislaan in Breda

Foto: © Wesley van der Linde

Digiqole ad

In Breda werd er op 21 December een nieuw kunstwerk geplaatst in opdracht van de Gemeente Breda. Dit lichtkunstwerk staat op de middenberm van de Speelhuislaan en blijft tot de lente van 2021 staan.

Veertig containers

Het lichtkunstwerk bestaat uit 40 containers die tijdens de avond verlicht worden. In deze IBC-containers zijn lampen en lichtjes geïnstalleerd die aangesloten zijn op de straatverlichting. Wanneer de straatverlichting aanspring kan ook jij dus lekker genieten van dit nieuwe kunstwerk.

Nieuwe woonwijk

Dit lichtkunstwerk is een eerste stap om de Speelhuislaan om te toveren tot een woongebied. Men is van plan om hier alvast een nieuwe woonwijk te bouwen. De woonwijk zal dan deel uitmaken van een gebied in het havenkwartier dat ‘de strip’ heet.

De gemeente is van plan om nog enkele andere kunstwerken in de buurt te plaatsen – vooral dan ook op parkeerplaatsen in en rondom het havenkwartier. Dit omdat men straks aan de woonwijk begint te bouwen en dit een impact zal hebben op het aantal parkeerplaatsen.

Minder parkeerplaatsen

Wanneer er bouwwerken aan de gang zijn kan je namelijk verwachten dat enkele van deze parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn of vol met zware machines staan.

Door middel van deze containers en deze lichtinstallatie kunnen automobilisten dan ook op een positieve manier wennen aan het beperkt aantal parkeerplaatsen. Kijk naar de nieuwsvideo van veertig verlichten containers in de Speelhuislaan in Breda.

Digiqole ad

Wesley van der Linde

Houd jij van reizen? Ben jij op zoek naar coole Nederlandse hotspots of leuke plekjes in jouw regio? Hier lees je de mooiste verhalen uit de regio en hartverwarmende nieuwtjes uit te stad. Ik ben dagelijks op pad met mijn trouwe camera om prachtige nieuwsfoto's te maken bij de artikelen op mijn website of voor nieuws- en mediabedrijven.

Gerelateerde artikelen